کنیتکس نما

کنیتکس نما

به طور ساده کنیتکس ( Kenitex ) یک پوشش دیوار می باشد که در بسیاری از کشورهای جهان به سبب ویژگی و قیمتی که دارد استفاده می شود. از این پوشش از ترکیبات میک و مواد و رنگی و پنبه نسوز و پرلیت ساخته شده نیم قرن نیز سابقه دارد. مقاومت و دوام بالای این نوع رنگ در برابر سر ما و گرما باعث شده در کشورهایی چون کانادا و مکزیک نیز استفاده شود و مشکلی برای آن یپش نیاد.

رنگ کنیتکس را می توان برای دیوار های داخلی یا خارجی ساختمان استفاده نمود. البته به دلیل اینکه رنگ دارای بافت بوده و مانند دیگر رنگ ها صاف و سیقلی نمی باشد در داخل خانه کاربرد های کنیتکس خیلی زیاد نبوده و بیشتر برای نمای ساختمان یا بخش های مشترک مانند راه پله ها و پارکینگ یا فضاهای عمومی استفاده می شود.

کنیتکس از نظر ویژگی ها بیشترین شباهت را با بلکا دارا می باشد. البته تفاوت اصلی آنها در نوع بافت می باشد. بلکا به دلیل الیاف سلولزی دارای بافت نرمی می باشد. اما در مقابل کنیتکس به دلیل سنگ ریزه های موجود در آن دارای بافت سختی می باشد. رنگ های کنیتکس در سه دسته کنیتکس روغنی و کنیتکس اکریلیک و کنیتکس پلاستیک تقسیم بندی می شوند. البته هر کدام از این رنگ ها می تواند بر اساس میزان درشتی دانه های موجود در خود به دانه ریز و دانه متوسط و دانه درشت تقسیم بندی شود.

در مدت زمان اجرای کنیتکس نیز باید گفت به طور معمول برای اجرای کنیتکس یک خانه 80 – 85 متری حدود یک روز زمان نیاز است و باید تا 8 ساعت نیز صبر نمود تا رنگ روی دیوار کاملا خشک شود. البته این رنگ بدون بو بوده و می توان در این زمان نیز کارهای معمول را انجام داد اما برای استحکام نهایی باید در حدود 15 تا 30 روز صبر نمایید تا از اجرای درست رنگ روی دیوار اطمینان پیدا کنید. این رنگ دارای ویژگی چون ضد کپک و ضد قارچ می باشد که شما را در مورد بهداشت خانه مطمئن می سازد. از طرفی این رنگ بسیار مقرون به صرفه می باشد زیرا طول عمر بالایی داشته و به راحتی قابل انجام می باشد و از همه مهمتر نیاز به زیرسازی و بتونه و لکه گری نیز ندارد. برای اجرای این رنگ شما از پیستوله یا کمپرسور می توانید کمک بگیرید. هر کیلوگرم رنگ کنیتکس بسته به کیفیت آن می تواند بین 5 تا 30 متر مربع را پوشش دهد. رنگ های کنیتکس تا 8 سال در مقابل نور مقاومت دارند و از طرفی تا 15 هم دارای تضمین کیفیت رنگ هستند. همه این موارد سبب می شود تا کنیتکس را جز گزینه های اصلی برای رنگ آمیزی نمای ساختمان قرار دهید.

کنیتکس نما

معرفی انواع رنگ کنیتکس

این رنگ ه همانطور که در بالاتر گفتیم در سه دسته قرار می گیرند که هر کدام از آنها می تواند برای کاربردی استفاده شود. در ادامه با این رنگ های متنوع کنیتکس آشنا می شویم :

رنگ کنیتکس روغنی

این رنگ بر پایه حلال بنزین می باشد و همین سبب می شود تا برای استفاده از آن دقت بیشتری را طلب نماید تا در زمان خشک شده سبب آتش سوزی نشود. این نوع رنگ صد آب بوده و برای نمای خاه و ساختمان می توانید از آن استفاده کنید. به دلیل طرح برجسته این رنگ زیبایی نمای ساختمان زیبا می شود.

رنگ کنیتکس پلاستیک

کنیتکس پلاستیک همانند نوع روغنی کنیتکس ویژگی ضد آب را ندارد و حلال آن نیز آب می باشد که به همین دلیل سریع خشک می شود و بوی بودی نیز نمی دهد. از طرف دیگر این را می توانید برای فضای داخلی که رطوبت ندارد مانند لابی و دیوار های داخلی خانه استفاده کنید.

رنگ کنیتکس اکرولیک

این نوع رنگ دارای ویژگی های هر دو رنوع پلاستیک و روغنی می باشد و موارد استفاده آن نیز بیشتر می باشد. حلال این رنگ  آب بوده و سریعتر نیز خشک می شود. از طرفی امکان شستشو داشته و می توانید از آن برای نمای ساختمان نیز استفاده نمایید. شما رنگ کنیتکس اکرولیک را می توانید بر روی هر سطح صاف یا زبری استفاده و اجرا نمایید. این رنگ سبب بزرگتر نشان دادن خانه شما می شود.

رنگ های کنیتکس دارای انعطاف پذیری بالایی بوده که سبب می شود تا در برابر تکانه های سازه مقاومت داشته و تا جایی که می تواند ازبروز ترک بر روی سطح خود جلوگیری نماید. از طرفی این رنگ برای هر متر مربع می تواند 9/4 گرم بخار را عبور داده و جلوی تنفس دیوار را نگیرد. چسبندگی این رنگ بالا و مقاومت آن نیز در برابر رطوبت و اسید ها و بازها خوب می باشد. این رنگ را می توانید بر روی سیما و آجر و ایرانتی و چوب و گچ و شیشه و فلزات و … اجرا نمایید. این رنگ ترکیبی از مواد شیمایی و پنبه نسوز و مواد رنگی و رزین های سنتیک می باشد.

کنیتکس نما

مزایا و معایب کنیتکس نما ساختمان

کنیتکس دارای مزایا و همچنین معایب متعددی می باشد که شناخت این موارد می تواند به شما برای انتخاب درست تر کمک نماید :

عایق صوت و حرارت : این رنگ عایق خوبی برای صدا و حرارت نمی باشد و بنابراین نمی تواند جلوی هدر رفت انرژِ را بیگرد.

دوام : دوام این رنگ به دلیل مواد اولیه نامرغوب در آن پایین می باشد و در برابر نور آفتاب آسیب می بیند.

صرفه اقتصادی : این رنگ به دلی مواد اولیه کیفیت پایین در خود دارای قیمت پایینی نیز می باشد.

تنوع طرح : کنیتکس از قاعده خاصی پیروی نمی کند که می تواند دارای طرح های متفاوت و زیبایی باشد.

جرم پذیری : این رنگ دارای جرم پذیری بالایی نیز می باشد که  سبب می شود در مدت زمان کمی رنگ و طرح خود را از دست دهد.

آتش سوزی : این رنگ در صورت بروز آتش سوزی می تواند به شعله ور شدن آتش کمک کند پس باید رد انتخاب دقت بیشتری داشت.

وزن : وزن این نوع رنگ بسیار پایین می باشد.

سرعت اجرا : سرعت اجرای آن هم به دلیل سادگی اجرا بسیار زیادی می باشد.

تنوع رنگ : این رنگ دارای طرز تهیه ساده ای می باشد و به همین دلی می توان رنگ بندی های مختلفی استفاده کرد.

کنیتکس نما

مقایسه رولکس و کنیتکس

رولکس نوعی از رنگ کنیتکس می باشد با این تفاوت که به دلیل وجود ریز دانه ها در رولکس این رنگ دارای بافت نرم تری نسبت به کنیتکس می باشد. از طرفی دوام و مقاومت رولکس بالا می باشد و برای نمای ساختمان بسیار مناسب می باشد. روند احرای رولکس نیز متفاوت بوده و به صورت چند مرحله ای انحام می شود. در مقاله در مورد مقایسه کنیتکس و رولکس صحبت کرده ایم.

مراحل انجام کنیتکس نما

  1. آماده سازی سطح زیرین برای شروع
  2. استفاده از پرایمر آستری برای سطوحی که رنگ پلاستیک خورده اند
  3. سطح را از گرد و غبار و خاک پاک نمایید
  4. با کمک سیمان کاری و همچنین گچ کاری ترک ها و خوردگی ها را ترمیم کنید.
  5. کنیتکس را داخل سطل ریخته و با همزن آن را وز دهید
  6. با کمک کپرسور یا یپستوله رنگ را بر روی سطح بپاشید

این مطلب سعی نموده تا شما را در زمان کوتاهی با رنگ کنیتکس و انواع آن و همچنین ویژگی های این رنگ آشنا سازد. شما می توانید در کنار کاغذ دیواری یا رنگ های معمول از رنگ کنیتکس هم برای فضاهای خاصی استفاده نمایید. این رنگ خیلی دیر کثیف می شود و به همین دلیل برای بخش های مشترک ساختمان بسیار مناسب می باشد. مقالات دیگر منتشر شده در این زمینه را می توانید در سایت بازسازی خانه جستجو مطالعه نمایید.

منبع: بازسازی خانه